Dine Fødder bære dig gennem livet – fra dine første usikre skridt til aftens sidste dans.

En sten i skoen

Når alt går godt, mærker vi ikke fødderne. Men bare en lille sten i skoen eller en ligtorn gør en kæmpe forskel. Vi ligger vægten anderledes på foden eller bevæger os akavet for at undgå generne.

Står det på over længere tid, kan selv den minste ændring give gener ikke bare i foden, men også andre steder i kroppen. Dette kan føre til smerter. Disse kan afhjælpes med indlæg, men forebyggelse er bedre end helbredelse. Kontakt gerne specialisten med spørgsmål HER

FODEN ER KROPPENS FUNDAMENT

Foden er et sandt mesterværk. Du kan gå på stranden, i skoven over rødder og på asfalt uden at du mister balancen. Det kræver at foden tilpasser sig underlaget og på en gang er fleksibel, stabil, blød og stærk.

Alle muskler, led og ledbånd skal arbejde sammen og fungere optimalt. Hvis blot en muskel eller et led giver giver smerter risikerer du at overbelaste kroppen og få ondt i fod, knæ, hofte eller ryg.

KROPPEN FOR STØD

Hver gang du tager et skridt, udsættes din krop for belastning. Når hælen sættes i jorden, opstår der et stød, som vil fortsætte op igennem kroppen hvis ikke det dæmpes. Derfor har kroppen en række støddæmpere.

Den vigtigste er din fods evne til at falde indad (Pronere) når den belastes. Normalt rammer foden jorden med ydersiden af hælen først. Hvis du kigger under dine sko, vil du ofte kunne se mærker efter slid på ydersiden af hælen. Det tyder på at du lander korrekt.

Efter fodens første kontakt vil foden begynde at falde indad ( pronere), og belastningen flytter sig fra yderkanten af hælen til indersiden af foden (svangen). Pronationen gør at svangen dæmper stødet.

Men bliver pronationens bevægelse for stor eller for lille ,kan kroppen overbelastes, selvom det ikke føles sådan. Modsat et slag over en finger med en hammer, kommer disse skader af gentagelse. En almindelig person går tusindvis af skridt om dagen. Tænk, hvis man slog sin finger med hen hammer tusindvis af gange.

Vær opmærksom på dine fødder, og de vil belønne dig uden yderligere krav på vedligeholdelse.

Skulle skaden dog være sket, eller har du spørgsmål til hvordan du håndterer dine fødder fornuftigt, så kontakt os meget gerne. Vi tilbyder også en gratis konsultation, hvis du har fodproblemer, som specialisten har mulighed for at hjælpe med. Ring eller skriv HER.